Avui, he fet una tertúlia dialògica en l'assignatura d'Organització de l'espai escolar, materials i habilitats docent sobre el llibre Carta a una Maestra, realitzat per alumnes de l'escola de Barbiana, Itàlia.
L'obra va ser realitzada amb la intenció de transmetre als pares la importància de la seva organització i de la seva participació en l'àmbit escolar dels seus fills. Els autors han fonamentat la seva obra amb dades estadístiques, notícies i amb experiències de professors, periodistes i fins i tot de sociòlegs, que no han fet més que reforçar la seva creença sobre l'existència de la segregació de classes que es dóna a les escoles, ia la qual tracten de posar fi amb la posada en pràctica de mètodes pedagògics diferents. El llibre desprèn l'amor per l'educació, sentiment que hauríem de tenir present tots els dies els docents, en cada activitat, en cada programació. Així, després de la seva lectura, podem aprendre com hem d'organitzar el dia de demà perquè l'escola sigui integradora i igualitària, per ser conscients de l'entorn dels nens, dels seus interessos i necessitats, ja que només així aconseguirem una escola de qualitat, en la qual els veritables protagonistes són els alumnes. Perquè l'educació tingui sentit, el procés educatiu ha d'adaptar-se als nens, no els nens al procés, i els mestres som els que hem de posar a l'abast dels nens totes les eines indispensables per a la construcció d'un aprenentatge actiu, col·laborador, cooperatiu i basat en l'empatia.
Sense cap dubte, és un llibre recomanable per a tots aquells que tenen relació amb l'àmbit educatiu. I a més, he de recomanar aquestes tertúlies, que fan que la lectura de llibres siga més entretinguda, i no estiga destinada a fer un farragós resum d'un nombre considerable de fulles. Aquest mètode, és un exemple de com fer les coses d'una manera diferent, més atractiva i dinàmica per als estudiants.